Palik Ferenc a Veszprém megyei Szápáron, a Bakonyban gazdálkodik. Gépész végzettsége van, a gazdálkodást kicsiben, családi vonalon kezdte. Három gyermeke van, a területen ökológiai gazdálkodást folytatnak 20 éve. A farmon növényt termesztenek, szarvasmarhákat és mangalicát tartanak, valamint az általunk termelt
gabonát a saját malmukban őrölik meg. Ebből a lisztből kenyeret, kalácsot, bagetteket sütnek hagyományos módon.
A birtok 85 hektáron terül el a bakonyi dombok között. Legelő, erdő, szántóterületek és az egészet egy patak szeli ketté. A farm teljes területe vegyszermentes. A gazdálkodás mellett a család szafarikocsikázást, malomlátogatást, hidegtálas étkeztetést is vállal, így téve teljessé a természetes életmód bemutatását.
A környékbeli gazdálkodókkal való kapcsolatuk kiváló, jó viszonyban vannak a szomszédaikkal, akik vigyázó szemmel figyelik az ökofarm működését. A helyi önkormányzattal szintén jó viszonyt ápolnak, kenyeret sütnek számukra, a rendezvényeiken részt vesznek, sőt a közeli kastélyotthon szellemileg sérült lakóit is rendszeresen vendégül látják. A környékbeli evangélikus egyházzal jó kapcsolatot ápolnak.
A generációváltás is napirenden van, három gyermekükből a két nagyobbik, egy fiú és egy lány már a farmon dolgoznak, és ott is képzelik el a jövőjüket. Mottójuk: „Erdő, mező patak mentén a természet részeként őshonos állatainkat legelőinken tartjuk, tájfajta búzát termesztünk. A folyamat koronájaként a kovásszal készült kenyereket
helyben sütjük!”