Skip to main content

A Specialmix Kertészeti Kft Gödöllőn , az M31-es mellett , 10 hektáros területen gazdálkodik. 1992 óta foglalkoznak faiskolával, ezt a telephelyüket 1999-ben , zöldmezős beruházás keretében kezdték építeni, 2004-re minden fontos infrastuktura elkészült. Fő profiljuk a díszfaiskolai termesztés a kertészeti földkeverék gyártás illetve a fenyőkéreg feldolgozás. Ezen kívül az ICL cég profi műtrágyáit, gyepműtrágyáit, illetve fűmagjait is forgalmazzák. Területükön 2,5 ha a konténertelep és 5 ha szabadföldi terület, ahol földlabdás örökzöldeket termesztenek.

Fűthető növényházban folyik az örökzöldek és cserjék szaporítása, a kéregfeldolgozást, földkeverékgyártást és csomagolást pedig a 840m2-es üzemcsarnokban végzik korszerű gépekkel, berendezésekkel. A faiskola közel 300 féle örökzöldet és 350féle díszcserjét kínál a szaporítóanyag mérettől a többéves iskolázott méretig. Választékukban különleges fenyőoltványok is megtalálhatók, valamint az idénynek megfelelő sziklakerti évelők, illetve az egyre szélesebb választékban tartott lombos díszfák is. A faiskolát saját fúrt kútjuk látja el öntözővízzel, melyet előzőleg egy tározó tóban melegítenek fel, és onnan történik a locsolás. 2015-ben az üzemcsarnok teljes tetejére napelemeket telepítettek, mely az éves villamos energia szükségletüket fedezi. Tavalyi évben(2017)  pedig beruháztak egy John Deer kistraktorra és a hozzá kapcsolódó munkagépekre, melyek a szabadföldi termesztést könnyítik meg. 1996 óta tagjai a korábban Nyugat Dunántúli most Magyar Díszfaiskolások Egyesületének, valamint a Magyar Díszkertészek Egyesületének. Idén lettek akkreditált gyakorlati hely a középiskolás duális képzésben. Körülbelül 20 éve fogadnak kertészeti képzésben résztvevő egyetemistákat gyakorlati órákra, valamint hallgatókat összefüggő 3 hónapos szakmai gyakorlatra. Partnereiknek, vásárlóiknak 10 éve szerveznek szakmai továbbképzést a téli hónapokban.

 “Szép látvány a gazdaság, mindennek megvan a helye, és igyekszünk rendben tartani a területet. A betérő vendégek sokszor ámulatba esnek, hogy ilyennel, vagy ehhez hasonlóval külföldön szoktak inkább csak találkozni.”