Skip to main content

A cég 1991. szeptember 1-jén kezdte meg tevékenységét, azóta is száz százalékban magyar családi tulajdonban van. A Gallus Kft. fő tevékenysége a kezdetek óta broiler baromfi szülőpárok nevelése, tenyésztése, a tenyésztés során keletkező tenyésztojás keltetése, valamint a takarmánytermelés és a takarmánykeverés. Az ország 6 megyéjében 36 telephellyel működik. A Devecserben működő brojler naposcsibe-keltetőüzemet európai uniós támogatás segítségével modernizálták a legújabb keltetőtechnológia beépítésével. Ennek köszönhetően Magyarország egyik legnagyobb kapacitású és legmodernebb brojler naposcsibe-keltetőjét helyezték üzembe.

Energetika szempontjából a telepeken a villamossági beruházásokat úgy próbálják megvalósítani, hogy a lehető leghatékonyabban használják fel a villamosáramot, pl. LED-es világítás van az istállókban. A maguk által kevert takarmányt adják a csirkéknek, nem etetnek állati fehérjét a csirkékkel, a tápban nincs antibiotikum, és a tartási körülményekben is a legoptimálisabb megoldásokat keresik. Országos, és nemzetközi szakmai szervezetekkel, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával működnek együtt. Premix-gyártókkal, takarmánygyártókkal, laboratóriumokkal szoros a kapcsolat. Egyetemekkel is együttműködnek takarmánykísérletekben és a hallgatók szakmai, gyakorlati ismereteinek elsajátításában. Évente szakmai napot tartanak, szakmai továbbképzéssel. Az átvett telepeket (állami gazdaságok) folyamatosan fejlesztették, és korszerűsítették. Fekete-fehér öltözők vannak, és megfelelő környezetet biztosítanak a higiéniai szabályok betartásához. Ez azért is különösen fontos, hogy állategészségügyi beavatkozások nélkül tudják az állatokat tartani.

„Gazdasági szempontból is fontos a higiénia, és az állatjólét, hogy gazdaságosan termelhessünk.” Innováció Az innováció leginkább a keltetésben valósul meg, a takarmányozásban a Keszthelyi Egyetemmel van együttműködésük. Saját számítógépes programot fejlesztettek le, hogy a szántóföldtől az asztalig nyomon követhetőség megvalósuljon. Telephelyeiken olyan biztonságtechnikai és távfelügyeleti rendszert építettek ki, mely folyamatosan ellenőrzi az előírásoknak megfelelő körülményeket, azonnali értesítést küldve a biztonsági központnak, ha hibát vagy az optimálistól való eltérést észlel. Valamennyi mérési eredmény és érték visszamenőlegesen is elérhető, ezzel is biztosítva a folyamatos, magas minőségi követelményeknek való maradéktalan megfelelést. A legmagasabb minőségi elvárásokat kialakítva és állandó minőségbiztosítási kontroll mellett végzik nevelési tevékenységüket. Közvetlen a 8-as számú főút mellett van a telephely, jól megközelíthető. A legmagasabb minőségi elvárásokat kialakítva és állandó minőségbiztosítási kontroll mellett végzik tevékenységünket.

„5 éves beruházási tervekben gondolkodunk. A keltető üzemünk korszerűen felszerelt. Az emberi tényezőket, a szakmai felkészültséget és elhivatottságot is nagyon fontosnak tartjuk a technológia mellett.” „Ha valaki elautózik a telepek mellett, azt láthatja, hogy a kerítések rendben vannak, a füvet rendszeresen nyírjuk, a régi épületek is tisztára vannak meszelve.