A szőlőtermesztés és a borkészítés hagyománya évszázadok óta apáról fiúra száll a Mészáros családban. 1974-ben telepítették első nagyobb szőlőterületüket, a termést pedig először a családi pincében dolgozták fel. Jelenleg több mint 120 hektár szőlőültetvényen gazdálkodnak. Náluk első a minőség és a fogyasztók kiszolgálása. A pincészet szívügyének tekinti a Kadarka és Kékfrankos fajták népszerűsítését, 8 hektáron termesztenek Kadarkát és saját Kadarka klónnal is rendelkeznek. Hagyományos díszkert nincs. Virágok, parkosítás van.
A Pécsi Kutatóintézettel van egy kísérleti, rezisztens ültetvényük, ahol nem használnak permetszert, teljesen vegyszermentesen termelnek.(A tápanyagot a pillangós növények adják.) A meredek lejtős területeken minden sor füvesített. Igyekeznek úgy művelni a szőlőt, hogy az eróziós kárt elkerüljék. Környező borászokkal jó az együttműködés. “Mi találtuk ki, indítottuk el a borvidéken a kadarka-kóstolót.” A kutatóintézettel, és rajtuk keresztül más borvidékek borászaival, szőlőtermesztőivel is jó kapcsolatot ápolnak. 2003 – Borház és pince megnyitása. A Kossuth Lajos utcában a több mint 250 éves pince a 2000. évben került tulajdonukba, ezt követően kezdtek bele a régi korok szelleméhez hűen a felújítási munkálatokba. Ma egy igazán szép impozáns pincébe léphetnek be a látogatók.
A Borházban borbemutatókat, rendezvényeket szerveznek. A löszbe vájt pincékben optimális hőmérsékleten és körülmények között érlelt borok kerülnek a palackokba. “Tisztán tartjuk környezetünket, hogy a szőlőt ne tudja befertőzni semmi. A borkészítés ott kezdődik, hogy egészséges maradjon a szőlő, amelynek ízét és zamatát minél jobban meg tudjuk őrizni.” Modern technológiák beszerzésére és alkalmazására törekszenek, hogy a legjobbak között legyenek (pl. automata erjesztőkádak, programozható prés). A kísérleti fajtáknál a vegyszerek sem terhelik a környezetet, de emellett a madárvédelmet is fontosnak tartják. “Kölcsönös előnyökkel jár, ha odafigyelünk a hasznos élőlényekre környezetünkben.” A pincészet és a borház kiválóan megközelíthető. Dolgozóik munkavégzéséhez megfelelő, biztonságos körülményeket, eszközöket biztosítanak
Minden szükséges eszközük megvan, folyamatosan fejlesztenek, felszereltségüket világszínvonalúnak tartják. Vizuális szépség “Arra törekszünk, hogy a táj természetes egységét és szépségét megőrizzük, és úgy alakítsuk ki az épületeinket, hogy az teljesen a tájba illő legyen