Skip to main content
2022KategóragyőztesMagyarország legszebb állattenyésztő birtoka

Állattenyésztő birtok kategóragyőztese: Breier Farm

By 2022.07.11.szeptember 4th, 2022No Comments
 
Magyarország legszebb állattenyésztő birtoka
UBM Nyrt.
 

A 2010-es évek elején jött létre családi gazdaságként a Breier Farm, hogy az általuk megtermelt javakat helyben, hagyományos eljárással dolgozzák fel, és kiváló minőségű élelmiszereket kínáljanak a vásárlóiknak. A céljuk, hogy a fogyasztó asztalára csak olyan termékek kerülhessenek, amelyeknek ismerik az eredetét, a minőségét, ezáltal bizalommal tudják elfogyasztani azt. A gazdaságban megtermelt növények a lehető legkevesebb vegyszerrel találkoznak, a tenyésztett állatok hagyományos, szabadtartásban nevelkednek, így csúcsminőségű alapanyaggá válhatnak. A Breier Farm földterületein, ami valamivel több, mint 200 hektár, hagyományos
eljárások alapelvén sokféle tevékenység zajlik: gyümölcstermesztés 50 hektáron, szántóföldi kultúrák termelése 75 hektáron, legelő- és gyepgazdálkodás körülbelül 30 hektáron és állattenyésztés. Az állattenyésztés során olyan hagyományos tartástechnológiákat alkalmaznak, amelyek a jószág saját ösztöneire, viselkedésmódjára és természetére alapoznak, és emiatt “boldoggá, elégedetté” teszik őket. Állatállományuk összetétele: 40 db tejelő magyartarka szarvasmarha és a szaporulata, 100 db hízósertés és 2000 db Red master.

A magyartarka állomány továbbtenyésztése mesterséges termékenyítéssel történik, a csirkék pedig saját keltetésből származnak, francia szülőpárok utódaiból.
A sertések és a szarvasmarhák száraz, puha szalmán, mélyalmos tartásban fekszenek, ami felszívja a nedvességet, magasabb szintű higiéniát biztosít számukra.
Nincs akkora ammónia terhelés az állat környezetében és a farmon, a trágyás szalma pedig bizonyos érési idő után kijuttatható a földekre, csökkentve ezzel a műtrágyák okozta környezeti terhelést. A baromfik esetében mind a tojótyúkok, mind a kakasok, mind a húsállományt képező csirkék faforgáccsal ellátott mélyalmos tartásúak. A lassú hizlalás által a csirkék dupla annyi idő alatt érik el a vágási kort, mint a brojlercsirkék, mert nem kapnak semmilyen hozamfokozót. Az állatok stresszmentes tartásához járul hozzá egy korszerű fejőrobot, amit a tehenek egyénileg, kedvük szerint látogathatnak. A tehenek GMO-mentes takarmányt kapnak, így a tej és a tejtermékek is GMO mentesek lesznek, ez mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy prémium minőségű húst, húskészítményeket, tejet és tejtermékeket, vagy tojást állítsanak elő.
A Farmon működő tej- és sajtüzemben nagy odafigyeléssel és a legmodernebb technológiával készítik el a prémium minőségű, kézműves sajtokat és egyéb tejtermékeket.