Skip to main content
2023 KategóriagyőzteseiMagyarország legszebb állattenyésztő birtoka

Magyarország legszebb állattenyésztő birtoka 2023-ban: Mézes Gergő Méhészete

By 2023.07.03.július 25th, 2023No Comments

Főtámogató

Kategóriatámogató

Molnár Gergely vagyok, méhész. 12 éves koromban kezdtem el méhészkedni édesapám jóvoltából, majd 21 éves koromra mesterméhész diplomával a kezemben eldöntöttem, hogy méhész leszek. Innentől kezdve minden forintomat a méhekbe forgattam vissza. Jelenleg körülbelül 300 méhcsaláddal dolgozom. Régi álmom volt, hogy egy olyan helyet hozzak létre, ahol megmutathatom az embereknek a méhek csodás világát. A Mézmúzeum gondolata végül 2012-re ért be, amikor is megnyitotta kapuit az ország első ilyen jellegű múzeuma, ahol a méhekkel, a mézzel, egyéb csodás méhészeti termékekkel, és régi méhészeti eszközökkel megismerkedhetnek

az erre látogatók. A környezetvédelem a méhek és a mi szempontunkból is jelentős, így minden előadásom alkalmával külön kitérek erre a fontos témára. A környezetem szépítése mindig fontos volt számomra, az esztétika is nagy hangsúlyt kap nálam. 2015-ben nyitottuk meg a Mézes Vendégházat, ami nem pusztán egy vendégház 5 szobával, hanem a kertben egy kaptárlevegős faház is áll, aminek a levegője az emberi szervezetre kiemelkedő hatást gyakorol.

Méztöltő helységünk is itt található, ahol folyamatos a munka, így ennek tisztán tartása kiemelt fontosságú számomra, csakúgy, mint a vendégház vagy a múzeum területén. A megközelíthetősége a múzeumnak az autópálya megépülésével javult, illetve a környék látnivalói sok turistát csábítanak el erre a környékre.