Skip to main content
hírek

A hajdúnánási Kendereskert lett Magyarország Legszebb Birtoka!

By 2023.08.14.No Comments

Augusztus 12-én az Etyeki Kúria adott otthont a Magyarország Legszebb Birtoka 2023-as díjátadó gálának, ahol átadták a győztes birtokok tulajdonosainak az elismeréseket. A fődíjas a hajdúnánási Kendereskert lett.

A gazdászélet szépségeinek megismertetését és a mezőgazdaság szereplőinek kiemelését helyezi fókuszba díjkiírásaival az Agrotrend Csoport. Eme nemes célt szolgálja az immáron hetedik alkalommal meghirdetett Magyarország Legszebb Birtoka-díj. Immár hagyományosnak mondható, hogy a díjátadó gálának egy az előző évben díjazott gazdaság ad otthont, így ezúttal a Magyarország Legszebb Borbirtoka büszke címet viselő Etyeki Kúria látta vendégül a gála résztvevőit.

A gálaestet Mátrai Zoltán az Agrotrend Csoport ügyvezetője, a Magyarország Legszebb Birtoka-díj főszervezője kezdte meg nyitóbeszédével, melyben felidézte a kiválasztás, a zsűrizés, a birtoklátogatási napok legszebb pillanatait, nem feledve egyben köszönetet mondani a díj támogatóinak, különös tekintettel a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségére, mely az idei évben első alkalommal volt főtámogató.

 

A főszervező után Zászlós Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke, Gál Beáta a VOSZ kommunikációs igazgatója, Dr. Nagy István agrárminiszter, valamint Jakab István, a MAGOSZ elnöke, a díj fővédnöke köszöntették a díjazottakat és a résztvevőket.

Az est folyamán a Határon Túli Legszebb Birtokokat is díjazták, így átadásra került a Felvidék Legszebb Magyar Birtoka díj is.

A Magyarország Legszebb Birtoka díj idei kiírása során a hét plusz egy kategóriába az ország minden pontjáról, illetve a határon túlról is érkeztek jelölések. A szakmai zsűri a magyarországi birtokokból a kategóriák legjobbjaihoz látogatott el, a Felvidéken pedig három gazdaságot tekintett meg. A díjátadó gálán az alábbiak szerint történt a díjazás:

  • Határon Túli Legszebb Birtok a Château Rúbaň   – A díjat a kategóriatámogató Vidám Paradicsom részéről Bindics Zsolt ügyvezető igazgató adta át.
  • Magyarország Legszebb Birtoka közönségdíjasa a Kendereskert – A díjat Szíjártó Bálint a Limagrain Hungária Kft. ügyvezető igazgatója adta át.
  • Magyarország Legszebb Birtoka közönségdíj 2. helyezettje a Bodrogi Birtok – A díjat Jakab István adta át.
  • Magyarország Legszebb Birtoka közönségdíj 3. helyezettje Mézes Gergő Méhészete – A díjat Gál Beáta adta át.
  • Erste Bank különdíjasa a Lagroland Kft.  – A díjat a kategóriatámogató Erste Bank részéről Fórián Zoltán vezető agrárszakértő adta át.
  • Magyarország Legszebb Birtoka 2023-ban a Kendereskert – A fődíjat Jakab István a díj fővédnöke adta át.

agrotrend.hu